TELJES KÖTET

TELJES KÖTET

Az első élődonoros májátültetéses lánynak

2006. január 15. - tesz-vesz

 

 

 

                            Elment, mintha itt se lett volna

                            Elment, meghagyott minket búsan, borongva.

 

 

2006.

 

"Egy négyéves kislányon végezték el az első élődonoros májátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján. A gyermek jól van."
2006. január 05

A gyermek máját eltávolították és édesapja bal oldali májlebenyét kapta meg. A beavatkozás szerdán reggel kezdődött és 18 órán át tartott; négy sebész felváltva végezte az operációt.

Járay Jenőm a klinika igazgatója az élődonoros májtranszplantációs műtétekkel kapcsolatban elmondta, hogy a jövőben szeretnének több ilyen beavatkozást elvégezni, hiszen a májátültetés életmentő műtét, így a betegeknek nem kell halott donorra várniuk.


Január 4-én, az első hazai élődonoros májátültetésen a 4 éves Rebeka édesapja bal májlebenyét kapta meg. A májátültetés ugyan sikerült, de a négy éves Rebeka a szövődményekben meghalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://teljeskotet.blog.hu/api/trackback/id/tr196898891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása